Bugün, 27 Mayıs 2024 Pazartesi

CHPli Erkovan'dan soru önergesi

CHPli Erkovan

CHP Erdek İl Genel meclis Üyesi Emekli Öğretmen Mehmet Erkovanın, İGM Başkanlığına sunduğu soru önergesi gündeme alınıp kabul edildi.

CHP Erdek İl Genel meclis Üyesi Emekli Öğretmen Mehmet Erkovan`ın, İGM Başkanlığına sunduğu soru önergesi gündeme alınıp kabul edildi.
Balıkesir İl Genel Meclisi`nin Ekim 2012 ayı toplantısında CHP Erdek İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Erkovan, Balıkesir`de devam eden eğitim-öğretim ile ilgili bilgi almak üzere soru önergesi verdi. 
Balıkesir İl Genel Meclisinin Ekim 2012 ayı toplantısı İl Genel Meclisi Toplantı Salonu`nda Meclis Başkanı AKP`li Ramazan Bahçavan`ın başkanlığında gerçekleştirildi. 
CHP`li üye Mehmet Erkovan, Balıkesir il ve genelindeki eğitim-öğretimin geleceğini yakından ilgilendiren konularla ilgili hazırladığı soru önergesini İl Genel Meclisi Başkanlığı`na sundu.
Yapılan oylamada, Erkovan`ın önergesi, oy çokluğuyla kabul edilirken, önergede yer alan sorulara cevap verilmek üzere önerge incelenmek üzere Balıkesir İGM Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna sevk edildi. 
Erkovan, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: "2012/2013 Eğitim-Öğretim yılı 13 Eylül 2012 tarihinde başladı. Bu ders yılında ilimizde ilk ve ortaöğretim okullarında ne gibi eksiklikler ve sorunlar vardır? Bu konuda aşağıdaki soruların cevaplandırılması için İl Milli Eğitim Müdürünü veya yetkililerden birisinin meclisimize bilgi vermek için davet edilmesini saygı ile arz ederim"
İşte! Erkovan`ın soruları:
1- Okullarımızda öğretmen eksiği varmı? Varsa hangi branşlarda var?
2- Sınıf mevcutlarımız en fazla kaç kişidir?
3- Taşımalı eğitim konusunda ne gibi sorunlar yaşanmaktadır?
4- Kaç okulumuzda ikili öğretim yapılmaktadır?
5- 6 Yaş gurubunda belli başlı sorunlar nelerdir?
6- İlimizde ilk ve ortaöğretim kurumlarında toplam kaç öğrenci eğitim öğretim görmektedir? Ve toplam öğretmen sayımız nedir?
Erkovan`ın önergesinin, mecliste oylamaya sunulmasının ardından, toplantıda hazır bulunan il genel meclisinin tüm üyeleri, Erkovan`ın araştırma önergesinin oy birliğiyle Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna gönderilmesini kabul etti.
Kültür ve Eğitim Komisyonunda ele alınacak önerge komisyonda incelendikten sonra, önergede yer alan sorulara cevap verilmek üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nden bir yetkili İGM Toplantısına davet edilerek, brifing eşliğinde İl Genel Meclisinin tüm üyeleri bilgilendirilecek.
Taygun ERTAN


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 20.2 ° / 8.5 ° false
  • Salı 19.4 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.6 ° / 9.4 ° Güneşli